dilluns, de novembre 27, 2006

Avui he viatjat en el temps

No us penseu pas que estic aprofitant aquestes vacances de les quals ‘gaudeixo’ aquests dies per inventar una màquina del temps i així poder anar a temps passats o futurs. No, no em fa falta, ja que si el què voleu per exemple és viatjar als 80 o més enllà només heu d’anar a renovar el DNI a la Policia Nacional de Mataró.


Sembla ser que el temps no passa per algunes institucions d’aquest país. A vegades em ve el cap aquella frase tant cruel de no sé qui que deia ‘Àfrica comença als Pirineus’... Perquè que jo sàpiga Mataró, ciutat de més de 100.000 habitants només disposa d’un lloc on poder renovar els seus documents oficials? I perquè en aquest únic lloc només hi ha dos persones encarregades de portar a terme la tasca de la renovació del DNI? Perquè només es poden fer 20 renovacions per hora?

I no parlem de les oficines, velles, descolorides, obsoletes, on l’únic que et fa saber que estàs en l’any 2006 és perquè la foto dels etarres més buscats va canviant (a vegades ni això)... perquè tot el que envolta aquest procés sembla que no avanci en el temps, que deixi de banda les noves tecnologies, les millores de les instal•lacions o les interminables cues que et fan perdre 2 hores d’un matí per 3 minuts d’estar davant d’un taulell, entregant el DNI antic, dues fotos i posant el dit en el carbonet tant ben custodiat per aquell policia més proper al ‘jefe Wiggum’ que no pas a Robocop.

En fi com us podeu imaginar avui he perdut dos hores de la meva vida per renovar un DNI que qui sap pot ser l’any que ve ja està obsolet amb l’entrada del DNI electrònic. Aleshores em pregunto que faran amb aquestes instal•lacions les adaptaran o faran com l’AVE, una gran locomotora per una via de paper.

M’ha semblat que era el 25 d’octubre de 1995, aleshores vaig fer el mateix però em deu anys menys, i si hi havia etarres que ja estaven en la foto.

4 comentaris:

Oriol ha dit...

A Sant Feliu de Guíxols, passa el mateix, les instal.lacions foten por. Les recordo com quan vaig fer.me DNI per anar de viatge de final de curs a 8é d'EGB ala comissaria de Poblenou, ai 22@ volia dir, són iguals que ara i ja ha plogut uns....molt. Encara hi ha la foto del Urrusolo Sistiaga amb el bigoti?

Unknown ha dit...

A mi un dels robocops que hi ha allà em va girar la cara i va sudar del que li preguntava només perquè vaig gosar adreçar-me a ell en català.
I què me'n dius del tito que està a la taula de càmping de l'entrada que l'únic que fa és entregar un paperet on et posa el número del teu torn?
Colla d'endarrerits!

Otger Cataló ha dit...

Però que us esperaveu? el país no evoluciona, no hi ha tecnologia per un DNI digital? així que pots fer la declaració de renta però en canvi no pots renovar-te el DNI per internet? LLLL

Anònim ha dit...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!