dijous, de setembre 21, 2006

Promocionar el transport

Com a comentari a afegir al post d’en Dani ‘Espai D’ sobre la promoció del transport públic.

Ens inculquen, ens alliçonen i ens aconsellen constantment que no agafem el cotxe que anem a treballar o de festa amb transport públic, la qual cosa em sembla molt bé. El problema ve quan pel meu trajecte Mataró-Barcelona, o al revés, haig d’agafar un autobús que dubto que compleixi les normatives de seguretat vigents actualment, que en qualsevol moment es pot quedar tirat a l’autopista o com en el cas d’ahir quatre seients queden inhabilitats perquè l’aire condicionat degota i estan molls. I tot això al mòdic preu de 2’50 euros (si no disposes de cap T10, T50 o T30).

Quan disposarem d’un transport públic de mínims, puntualitat, lloc per tothom en hores punta, quan?. Fins ara, al meu entendre, el tàndem qualitat-preu està desproporcionat.

Si és vol un ús massiu del transport públic s’ha de promocionar però no em campanyes de màrqueting barat de que maco és anar amb transport públic, sinó amb campanyes de millora del servei ofert, baixades de preu del bitllet, etc.

Prou de tanta tonteria, avui falla la Renfe i demà el meu autobús. Prou.

PD: Dir-vos que sembla ser que avui en Dani i jo em tingut el mateix pensament, fer referència a un post un de l’altre.

dilluns, de setembre 18, 2006

Una reducció elitista


L’altre dia vaig llegir una notícia que no us haig de negar que em va sorpendre i a la vegada emprenyar.

El senyor Mas capità dels Braveheart catalans anuncia que la intenció de proposar en el seu programa electoral una reducció dels impostos als catalanets que demostrin que parlen una tercera llengua.

I jo em pregunto, el procés no hauria de ser al revés promocionar un accés assequible per a la gent que no pot tenir accés a estudis d’una tercera llengua per problemes econòmics degut a que la hipoteca, més el cotxe, més menjar cada dia ja que suposa quasi bé la totalitat de les despeses d’una família?. No seria millor promocionar/finançar l’estudi d’aquesta tercera llengua a les escoles/universitats. No seria millor una reducció d’impostos per altres motius.

El motiu, convertir Catalunya en una societat trilingüe. Suposo que es referirà com sempre a uns quants, com sempre passa quan algú anuncia una reducció d’impostos que sempre van a parar als qui menys ho necessiten.

dimecres, de setembre 13, 2006

Tot depèn de la direcció del pont aeri.

Durant l’estiu, tot i la desconnexió realitzada per un servidor del món evident en aquest bloc, un ha intentat mantenir-se al dia llegint el diari, veient les notícies i aquestes coses. De totes elles una em va cridar l’atenció especialment, no pel què suposa la notícia sinó perquè vaig pensar que hagués passat si el protagonista de la notícia en lloc de ser el PA(Partit Andalucista) hagués estat ERC o CIU.

La notícia en resum diu això:

”El Partido Andalucista (PA) mantiene abierta en su página web una campaña de recogida de firmas para registrar una iniciativa legislativa popular en el Parlamento andaluz con objeto de reclamar la inclusión de un examen sobre cultura e historia de Andalucía en todas las oposiciones que se celebren en la comunidad autónoma con un valor del 20% en la nota final de las pruebas.”

” no supone "insolidaridad con los ciudadanos de otros territorios", sino que es "una forma de evitar la situación de desventaja en la que los andaluces se encuentran, a la hora de opositar a la función pública, frente a los ciudadanos de otras comunidades y naciones del Estado".

"para que un joven andaluz pueda opositar a una plaza de maestro en Catalunya, Galicia o País Vasco debe realizar un examen de gallego, euskera o catalán, lo que hace prácticamente imposible competir en igualdad de condiciones"


I què millor que aconseguir la igualtat de condicions de la següent manera:

“el PA propone introducir una prueba selectiva sobre historia y cultura andaluza en todas las oposiciones para acceder a la función pública en Andalucía que signifique el 20% del total del baremo y sea obligatoria para aquellas personas que no hayan cursado sus estudios básicos en la comunidad autónoma, mientras que los nacidos en Andalucía quedarían exentos con la máxima puntuación.”

“así ser capaces de activar mecanismos de discriminación positiva para favorecer que el empleo que generamos los andaluces con nuestros impuestos en la administración pública, sea ocupado prioritariamente por andaluces"

Estic segur que des de molts llocs ens haguessin titllat de nacionalistes radicals, feixistes o alguna cosa molt més enllà del que un pugui pensar. Però ja sabem que quan el insult prové de Madrid aquí no passa res però quan el insult prové de Barcelona ... que li preguntin a Rubianes.

La Notícia

divendres, de setembre 08, 2006

De nou on-line

La veritat és que ja fa 4 setmanes que estic treballant, però degut a motius laborals i la falta de connexió en la meva nova residència han provocat aquest oblid del meu blog (suposo que menys traumàtic que no pas el fet que em produeix que Martí Perarnau encara estigui de vacances i no hagi actualitzat).

En definitiva que hi ha moltes coses de què parlar i molt poc temps però a partir del dilluns tornarem a estar per aquí.