dilluns, de setembre 18, 2006

Una reducció elitista


L’altre dia vaig llegir una notícia que no us haig de negar que em va sorpendre i a la vegada emprenyar.

El senyor Mas capità dels Braveheart catalans anuncia que la intenció de proposar en el seu programa electoral una reducció dels impostos als catalanets que demostrin que parlen una tercera llengua.

I jo em pregunto, el procés no hauria de ser al revés promocionar un accés assequible per a la gent que no pot tenir accés a estudis d’una tercera llengua per problemes econòmics degut a que la hipoteca, més el cotxe, més menjar cada dia ja que suposa quasi bé la totalitat de les despeses d’una família?. No seria millor promocionar/finançar l’estudi d’aquesta tercera llengua a les escoles/universitats. No seria millor una reducció d’impostos per altres motius.

El motiu, convertir Catalunya en una societat trilingüe. Suposo que es referirà com sempre a uns quants, com sempre passa quan algú anuncia una reducció d’impostos que sempre van a parar als qui menys ho necessiten.

6 comentaris:

Otger Cataló ha dit...

No comparteixo la teva opinió Geri, ajudar, subvencionar i premiar a la gent que s'esforça crec que ha de ser el camí. Ja està bé d'aquest fals progressisme que sembla que premii la mediocritat. Avui en dia, TOTS i emfatizo el TOTS, tenim accés a l'educació d'una tercera llengüa per el que el que dius que es desprecia el que més ajuts necessita no és cert. La idea és que no es castigarà a qui no parli la tercera llengüa sino que es premiarà a qui la sapiga.

Puji ha dit...

Jo ja en parlo tres: Castellà, català i valencià. Em reduiran els impostos?

Gerard Agudo ha dit...

Tots dos sabem Edu que el nivell d'anglès que es dóna a les escoles no proporciona un títol que et permeti aquesta reducció d'impostos.Per tant suposa un cost adicional per la gent (on podem discutir si és assequible per tothom o no). El què estic dient és que pot ser hi ha altres coses que també poden proporcionar reducció d'impostos.

PD: Mentre escribia aquestes línies el senyor Mas anunciava una altra proposta, la creació d'un nou canal digital de la televisió pública on part de la programació fos en anglès.

Otger Cataló ha dit...

Jo només dic que em sembla bé que es premii l'esforç no entraré a discutir si és assequible o no perquè cadascú sap de la seva economia, però el missatge que vull donar és que no em sembla malament premiar l'esforç que és molt diferent a dir que es castigui a qui no sap. Les reduccions fiscals no són extranyes i que s'afegeixi una més no em sembla cap mala idea.

Dani R. ha dit...

Se'ns dubte és una politica de dretes ... i la fa un partit de dretes. Fins aquí tot coherent.

Pots subencionar classes d'anglés o premiar als que ja s'han tret un titol. Esquerra-dreta.

No crec gaire en les subencions ... algun dia ho plasmaré en un post.

Anònim ha dit...

el millor estudi subvencionat és el que proporciona l'Emule. Tants idiomes com vulguis al cost de sempre.