dimarts, d’octubre 24, 2006

La sorprenent i/o inquietant tranquil•litat d’en Carod

Després de posar-me al dia de tots els vostres blogs (Kanu, Dani, Edu, Oscar, Puji, etc) i de llegir els diaris em sorprèn una cosa i és la moderació que embarga el líder d’ERC Josep Lluís Carod Rovira.

En una campanya en la qual sembla que val tot, DVD, proposar relacions sexuals, etc. Carod ha escollit la moderació. Perquè? Un home acostumat a ressaltar en els diaris per les seves declaracions, l’home de Perpinyà, el mateix de la corona d’espines. Inclús l’altre dia llegia en un diari que havia fet un discurs davant dels empresaris sense pronunciar les paraules Madrid ni Espanya. Està canviant de tàctica que passa?. Sincerament crec que les causes poden ser moltes però aquí us deixo algunes.

- La seva ‘sortida’ del tripartit i els canvis d’opinió sobre l’Estatut han minvat molt les seves forces i els dels seus votants i no es creuen tant forts com per decidir, recordem ‘Jo tinc la clau del nou govern’.
- Es veu a venir una desfeta de les grosses i quan menys soroll faci menys s’enrecordarà la gent després d’uns possibles nefastos resultats.
- Deixa que es matin entre ells els dos grans partits (tot i que la lluita és desigual ja que Mas s’ho menja tot i en Monti bueno en Monti, com deia l’Oscar o no se qui li fa pal ser President) i ell intentarà arreplegar alguna cosa del que sobrevisqui.
- Creu que és el què necessita ERC, tranquil•litat, la qual cosa no és una mala idea després de tot el què ha passat. Així els votants no tan radicals es senten més identificats.
- Ja té un pacte assegurat amb un dels dos partits i han pactat aquesta actitud d’inici.

La veritat és que sigui el que sigui em sorprèn però també us dic que m’agrada aquesta actitud més pausada i més reflexiva pot ser no tant impulsiva, pot ser és un acte de maduresa com molts li estem reclamant a ERC. La veritat és que persones que conec de CiU de tota la vida, els de ‘Jo sóc d’en Pujol’, Carod els va agradar el dia del debat.

5 comentaris:

Puji ha dit...

Crec que aquesta tranquil·litat es deu a una voluntat de calmar els ànims després dels maldecaps del tripartit, i crec que si ERC torna a tenir la clau (així ho espero) pot ser que no la faci servir. És a dir l'equidistància ja no vol dir que estan tan a prop d'un com de l'altre, sinó que estan tan lluny de l'un com de l'altre. Després de la cremada que els ha suposat el tripartit poden triar estar fora del govern i anar donant suport a un i a l'altre segons convingui. Jo, que em confesso votant d'ERC, espero que es decantin per aquesta opció.

Anònim ha dit...

No em crec l'actitud d'en Carod. És un llop amb pell de xai.

Ens ven una imatge que no reflecteix el seu estat normal, que ja ha demostrat sobradament en els últims anys.

El problema actual d'ERC es diu Josep Lluis Carod-Rovira. Potser amb en Puigcercós (que és de la Penya...).

Oriol ha dit...

Oscar, jo també crec que amb un altre tio que no fós en Carod, aniria millor.
També sóc votant d'ERC (culés quina contradicció oi?)però veuria amb bons ulls pactar amb CIU perquè governar sense pacte crec que no funciona, si més no, a Palamós no ha funcionat governar amb minoria.
No creieu que CIU i PSC han pactat ja i d'aquí l'aprovació dels pressupostos generals per part de CIU. Mas president i Montilla conseller primer o en cap?. en cas afirmatiu no creieu que en Mas, si l'aritmètica li permet donarà pel sac a PSC i acabarà agafant ERC? D'aquí la moderació de ERC.

Gerard Agudo ha dit...

És que depèn des de quin angle t'ho miris pot semblar una cosa o una altre. La veritat crec, i em sabria greu encertar, és que com que aquestes eleccions el votant es trobará que el seu vot anirà a parar a una 'ruleta rusa' que pot sortir qualsevol partit(amb més o menys probabilitats), la gent no anirà a votar.

Otger Cataló ha dit...

Jo crec que en Carod sap que és un mort polític, un titella de la nova cúpula d'ERC amb en Puigcercós com a figura central, i el que estant deixant és que la batacada, si és que el passa i el que tothom és pensava fa dos dies, que se la mengi qui l'ha produit que bàsicament és ell.

Per això, crec que la moderació és la única arma que té per mig ensurtir-se'n ... a veure que passa !!!