dijous, de maig 11, 2006

Referèndum

18 de juny el Referèndum s’obre l’Estatut, però jo què voto? Suposo que hi ha molta gent que ho té clar però jo sincerament encara no ho sé.

La idea del nou estatut em seduïa molt i em generava molta il•lusió fa uns mesos. Era l’oportunitat d’aconseguir coses millors per aquest poble. Però el temps ha anat passant i les esperances s’han anat perdent, els partits catalans s’han tirat tota la merda per sobre els uns als altres, només pensant en les pròximes eleccions i no pas pel bé del país.



Al mateix temps des d’Espanya ens havíem de sentir tot tipus de barbaritats (separatistes, insolidaris, etc.) i insults, entre d’altres tonteries sobre el text. Semblàvem la pitjor regió del món i a sobre els del PP deien que ho feien per defensar el poble català (sembla ser que no recorda els resultats electorals del seu partit català les últimes eleccions). Però a mi sobre tot se m’ha quedat gravada la resposta d’aquella dóna quan li van preguntar per a què firmava ella en la recollida de firmes dels homes de Rajoy: “Contra Catalunya!” i corrents,corrents el seu marit a precisar que firmaven contra l’Estatut de Catalunya.

En fi han estat uns mesos on ens han ‘satanitzat’ des de l’altre costat de l’Ebre (per dir-ho d’alguna manera) la gent es pensa que els catalans som dolents , i “oh! Sorpresa!” quan arriben a les nostres platges o muntanyes de vacances diuen allò de : “Pensava que erais de otra manera, vaya peores”.

Però tornem al sentit del meu vot, jo sincerament estic emprenyat amb l’actuació d’alguns (ja sigui ERC, PSC, CIU o ICV), però sobre tot la del senyor Mas. Estic d’acord que mai haguéssim aconseguit tot el que parlava l’Estatut que va sortir de Catalunya (però per si de cas la pròxima vegada que no ens ho prometin, que nosaltres ens ho creiem tot), però es clar com deia ahir en Carod a Cuatro, si tu estas venen un Estatut a 1 euro i ve un i el ven a 0’50 euros, a qui li compres?. Cal recordar-li al senyor Mas que va ser ell el que va posar totes les pegues possibles en el tema de finançament en la creació del nou Estatut, volia el 100% de tot, i ha anat a Madrid i amb el 50% ja li ha semblat bé, vaja el 50% més foto i ‘llargar’ en Pasqual de la Generalitat perquè molesta a tots, PSOE, PSC i CIU.

En fi que no sé que votar, el SI, perquè l’Estatut és millor que l’anterior, el NO, perquè realment crec que podríem haver aconseguit més, en blanc no penso votar, i només em queda el vot NUL que seria algun vot a l’estil: “Voto SI però que sapigueu que estic emprenyat perquè crec que fem curts”.

Ja us explicaré!

divendres, de maig 05, 2006

Els gamberros

Els gamberros són aquells que quan es fa un ‘botellón’ s’encaren contra la policia, destrueixen unes guantes cabines, cremen containers i arrasen amb les botigues que poden.

Els gamberros són aquells que quan es celebra un títol del Barça s’encaren contra la policia, destrueixen unes quantes cabines, cremen containers i arrasen amb les botigues que poden, entre elles una pobre òptica que valora les seves pèrdues en 250.000 euros.

Els gamberros són aquells que aprofiten una celebració de cap d’any i inicien una batalla campal d’ampolles enmig de la Plaça Catalunya i s’enfronten a la policia.

Ja n’hi a prou!! Prou d’aquesta gent que intenta en qualsevol celebració o reunió multitudinària per fer destrosses i proclamar la seva violència a crits. Si us plau que algú els identifiqui, per això hi ha les imatges de Tv, les fotos dels diaris, etc.

L’únic que aconsegueixen aquesta gent es que la gent identifiqui aquests actes amb la majoria de gent que els envolta i que no tenen cap culpa, perquè la gran majoria dels joves del ‘botellón’ no cremen containers, la immensa majoria del aficionats culés cremen containers i roben botigues, la immensa majoria de la gent que celebra el Cap d’Any es fot ampolles pel cap.

Prou!