dijous, de febrer 15, 2007

En català, gràcies

Pot ser em surt un post massa patriòtic però fart de llegir notícies alarmants de la pèrdua del català en la nostra societat m’agradaria comentar dos notícies.

La primera referència a la Fira del 3GSM aquesta que fa anar en Dani de cul i a mi perdre un parell de metros abans de poder pujar perquè estan plens de gent amb acreditacions de cintes roses. Doncs el què us deia aprofitant la fira en Puigcercós va firmar un acord amb diverses empreses de fabricació de mòbils per incloure el català dins dels seus menús. En alguns casos era ratificar el fet perquè com el cas de Siemens el català ja està present en els seus mòbils, en altres un acord per a què d’aquí al 2008 el català estigui en el 70% dels mòbils fabricats.

La segona notícia també és tecnològica però aquesta vegada parlem de dominis. 21.000 dominis .cat registrats en 1 any (entre ells el meu gerardagudo.cat). Fins aquí sembla una dada més però si tenim en compte que aquestes pàgines contenen continguts en català sona millor. Pel què sembla el tema va en augment i la presència del català a la xarxa cada dia va a més.

Són dos notícies que molts de vosaltres creureu que es tracta de publicitat barata del català, però per mi tot el què sigui normalitzar l’ús del català en qualsevol aspecte de la societat em sembla bé., i concretament en el sector tecnològic hi ha molta gent que està fent molta feina per introduir la nostra llengua en les noves tecnologies i això s’ha d’agrair. M’agradaria arribar en un punt on la presència del català en el nostre PC/Mac/Mòbil/PDA/el què sigui no suposes un procés feixuc i pesar d’instal.lació de plug-in’s, actualitzacions, instàncies, experiments, demandes, burocràcia, etc.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs si vols ja pots començar una nova campanya, ja hi ha qui ha començat a la seva manera, mes informació Eudald

Dani R. ha dit...

Cada dia més a prop de ser un pais normal

Gerard Agudo ha dit...

Ah! i m'he oblidat també de l'acord amb Acrobat!!

Puji ha dit...

Tens raó. De fet Siemens era en català per que li exigien per ser el proveïdor de la Generalitat. A veure si ara que n'hi haurà més en català ens el canvien, que "semens" no m'agrada.

Candela ha dit...

Està bé. Dedicat a tu: acabo de canviar el nom del blogG.

petons.

Gerard Agudo ha dit...

Ja ja ja molt bé Candela. Quin honor!

És bo que hi hagi AMOR en català també ara que estas tant flower power.

Candela ha dit...

Apa... post dedicat. Un petonet.

Oriol ha dit...

doncs tampoc t'ha quedat molt patriòtic. Qué és això de GErardagudo.cat, vaig a mirar.

Unknown ha dit...

Tens tota la raó, Geri. Com va dir en Puigcercós: que les empreses vegin negoci en el català demostra que l'idioma gaudeix de força i bona salut. Cal seguir avançant!