dilluns, de febrer 12, 2007

La lectura, aquella gran desconeguda

Després de molt de temps avui he tornat a la lectura (en el sentit del llibre com a tal deixant a part , diaris, blogs, prospectes i teletexto). Com ja sabreu si veu llegir aquell meme del llibre que va córrer entre els nostres blogs que la meva lectura es basava en llibres on els protagonistes eren variables que canviaven de nom i el més emocionant que els passava era que un script les poses entre l’espasa i la paret i haguessin de donar un valor sense dir res. Lluny quedava aquell temps en què aprofitava l’autobús per llegir algun que altre llibre sobre misteri, intriga i aventures rotllo el Codi da Vinci.

Així doncs escoltant una conversa l’altre dia de l’amic Roxy, on deia que ell devorava llibres, i l’amic Bullón, que ell feia excursions al Fnac com qui va el mercat el dissabte, em va brotar de nou la necessitat de llegir algun llibre i poder desconnectar del món que m’envolta en algun moment del dia.

La veritat es que quan llegeix-ho m’aïllo de tot el què m’envolta i em monto el meu univers paral.lel intentant imaginar-me el personatges, donar forma a l’espai on té lloc l’acció, etc. Així doncs he decidit recuperar l’últim llibre que vaig deixar a mitges, ‘Soldados de Salamina’, per tornar a iniciar una nova, i espero que llarga, temporada de lectura. Haig de dir que m’he posat amb ganes i n’ m’he adormit al bus mentre llegia fins a glòries.

De moment acabarem Soldados, després anirem per la ‘Sabana Santa’ i després espero que en Dudu em deixi el primer llibre d’aquella trilogia sobre la història de Catalunya que també em va dir que estava. De totes maneres espero la vostra ajuda per fer una llista de recomanacions literàries per a què el meu interès per la lectura segueixi sent elevat.

PD: Agafant el relleu del promotor oficial de blogs, l’amic Òscar (per cert torna a escriure perquè en Borras sense tu no sap defensar els pericos, està fluix), aprofitaré per promocionar un nou blog el d’en Jordi Ramón, conegut també com Ramonet per molts viosaltres, o Xamu per uns pocs. El títol és Pasferm i aprofitarà la seva estança temporal a l’Argentina per informar-nos de cosesetes.

13 comentaris:

Unknown ha dit...

A mi la baixa també m'ha despertat la gana de pàgines de llibre. 'El ángel más tonto del mundo', de Christopher Moore, una novel·la absurda d'aquelles de passar-t'ho força bé llegint i 'La velocitat de la llum' (crec) del Javier Cercas, una bona novel·la amb un inevitable toque depressiu, han estat les meves 'víctimes'.

Gerard Agudo ha dit...

Apuntades, espero més recomenacions vostres.

Anònim ha dit...

Bones Gerard en primer lloc felicitar-te pel bloc ja que no et llegia i segurament vindré mes sovint si el temps m'ho permet. Jo et recomano L'Ombra del vent a mi em va agradar moltissim, ara m'has fet que aquest vespre torni a pillar algun llibre, mono de lectura? jejeje

Gerard Agudo ha dit...

Merci Farlopa per la visita, ara ja saps on estem.Ja saps que la ruta aquesta de blogueros que s'ha creat cada dia és més llarga, haurem de fer com Camilo Jose Cela

Merci tambe pel llibre, queda apuntat!!!

Oriol ha dit...

"100 anys d'historia del R.C.E. Espanyol".

Oriol ha dit...

qué no!!!, que era broma.
Et recomano "El segrest del Rei" de Marius Carol, el tinc a casa i te'l puc fer arribar a través del Puji. És de lectura fàcil, idel per mi, i superentenedor.

Anònim ha dit...

Aquest es el tatuatge que portes a la panxa??? jajajaj Tranquils demà ja postejarà que tenen partit important ;)

Anònim ha dit...

Ui que m'he colat que era un comentari per el bloc del oriol, perdona :(

Gerard Agudo ha dit...

ja ja estava pensant a quin tatuatge et referies m'en vaig a veure el perico què diu.

Oriol: per cert jo tinc els 75 anys del Manlleu (que per cert un anys ens vau robar a la copa del rey la eliminatoria). Merci per la recomenació.

Candela ha dit...

eHHH jo també estic en fase de retornar al bon hàbit de la lectura (vegeu les meves intervencions al bloc de l'Arare que en sap una pila d'això!!! i sino el vei). Ja anirem comentant llibres.

Candela ha dit...

jajja he flipat amb això del tatuatge del farlopa!

Itf ha dit...

Jo només llegeixo llibres a l'estiu. Durant l'any ja tinc prou feina amb les lectures que ens obliguen a llegir a la universitat... Per cert, Soldados de Salamina el vaig llegir fa dos anys i em va agradar força.

Gerard Agudo ha dit...

Candela: Aniré al bloc de l'Arare a veure que tal.En Farlopa té problemes d'orientació je je

Itf: A l'estiu ben fet, jo a l'estiu no llegeixo ni els diaris. Vaig per la meitat de Soldados ja que els últims dos dies la son ha pogut amb mi.