dimarts, de gener 22, 2008

Política Lingüística

Us presento un estudi ràpid sobre la política lingüística de la nostra terra que tant critiquen els postres amics del PP:

- Avui he agafat el bus i el bon autobusero com cada matí m’ha dit ‘Buenos días’, molt educat ell i jo també perquè li he respòs ‘Bon dia’. Ningú a discriminat a ningú, i ningú li ha dit res al bon autobusero que tot i portar 25 anys vivint aquí encara no digui ‘Bon dia’.
- Una hora més tard els amables ‘revisosegurates’ del metro m’han demanat el tiquet per comprovar que jo em aquesta cara de delinqüent no m’hagués saltat la barrera i que el recaptador de moda, l’Ajuntament de Barcelona deixes d’ingressar el seu euro amb algo per portar-me d’Universitat a Urgell (una parada): ‘Me enseñas el billete por favor?’, i jo he respòs ‘Cap problema’.
- Una vegada al metro tres converses entre la gent i totes en castellà. I per més valor al meu estudi de generacions diferents.
- Abans d’arribar a la feina he tret diners en una entitat bancària de 4b, a la qual li he indicat ‘Sacar dinero’.
- Un cop a la feina he anat a buscar un cafè a la màquina, la qual finalment ella si que m’ha ofert ‘Escollir un producte’.

Amb això es només vull dir que qui parla d’una llengua castellana perseguida a Catalunya parla sense coneixement de causa de la vida quotidiana del dia a dia. Pregunteu al meu germà quantes classes en català i quantes en castellà fa a la UB. Pregunteu-li al meu pare quantes vegades s’ha sentit discriminat per parlar el castellà, un home per cert que es va preocupar d’aprendre la llengua del nostre país i parlar-la. Aneu a correus, a fer-vos el DNI o a un bar i digueu-me en quina llengua es dirigeixen a vosaltres.

Entre tots matarem la llengua catalana, uns perquè diuen que està sobrevalorada respecte al castellà i els altres per deixar-nos trepitjar.

7 comentaris:

Dani R. ha dit...

Gerard, s'enten la teva indignació. Però no perdis de vista que el que estas dient es que "blanco i en botella, leche".

És molt trist que li haguem d'explicar al senyor Cirera que per molt que ell no cregui en la llei de la grabetat, els seus peus continuen clavats a terra. El més dur de tot és que és evident que ell coneix la realitat que tu expliques.

Per cert, la màquina de cafés de la teva feina parla català? Mola.

Otger Cataló ha dit...

Bé, sincerament m'has deprimit, de totes formes, no oblidem que Catalunya no només és Barcelona.

Jo avui tb he anat a un caixer i he apretat català pq algú em va dir, que uns dels instruments per valorar l'utilització del català és a través d'escollir l'idioma als caixers, he anat a fer un café i me l'han servit en català, he anat al gym i tb m'han parlat amb català i entro als blocs i tots parleu amb català.

Jo vull ser optimista, se que la nostra llengüa ha passat i passa moments difícils però tampoc vull tindre la visió de què som una espècie en perill d'extinció

Unknown ha dit...

Geri, la cosa no té ni mitja òstia per ser 'mentida podrida'. Però és que al PP, és també evident, els sua la po... que ho sigui o no. Van de súper nacionales a les eleccions, és la seva estratègia. A la que votava 'contra los catalanes' enlloc de contra l'Estatut, si recordes, també li sua el txot... que el que denuncien aquests mamons sigui cert, els votarà. Tenim sort que aquesta colla d'ultranacionalistes (els que més, malgrat el que diguin) i llepaculs (Cireres, Rajois, etc) no formaran part del proper govern d'Espanya.

Unknown ha dit...

... ah! sobre la supervivència de la nostra llengua.. estic amb l'Edu, el català és un vell roquer amb un públic fidel (i cada cop més conscienciat). Ja n'ha superat, de moments molt més difícils, i confio que així seguirà sent...

Charlie ha dit...

Ei Dani! Als Jocs Olímpics per a Onanistes, blanco i en botella si que pot ser una altra cosa!!

Geri, estic amb tu. A Granollers passa exactament el mateix.

Gerard Agudo ha dit...

Dani: En Cereza com molts altres del pp català per aguantar a dalt de tot es creuran el què faci falta.

Edu:Ja ho sé, però avui tinc la vena pesimista. De fet a la feina, els amics, a casa... parlo català...però...

Kanu:Jo també confio en el manteniment, però l'engany al que sotmeten a la gent es vestial.

Charli:Ets un brut! ja ja ja

Puji ha dit...

D'acord en tot.

A vegades costa, però hem d'intentar parlar SEMPRE en català.