dimecres, de gener 09, 2008

Predicant amb l'exemple

Aprofitant el moment ecologista que aconsegueix treure’ns un cop a la setmana si fa no fa el nostre particular capità enciam (La cullerada), m’agradaria dir quatre coses mal dites sobre el tema del reciclatge, l’estalvi, etc. dels sectors institucionals.

Perquè és l’usuari, el treballador, el client, els ciutadans o la persona, digueu-li com voleu els que sempre són els culpables de tot perquè no fan res quan:

- Barcelona a les 8:30 del matí algun carrer encara tenia llum artificial.
- Moltes ciutats reguen els seus jardins tot i haver plogut el mateix dia o inclús quan està plovent.
- Es veuen pantalles d’ordinador enceses per les finestres de l’Ajuntament de Mataró quan ja no hi treballa ningú.
- Els cotxes oficials no van a 80.
- Els auditoris, sales de reunions i altres locals de l’Administració Pública tenen l’aire condicionat inferior a 25 graus que es recomana.

I aquestes només són les que jo he estat testimoni. O prediquen amb l’exemple o el negoci de salvar al món no funcionarà. Jo per si de cas intento aportar el meu granet de sorra.

3 comentaris:

Papi ha dit...

No és pas una sorpresa. Els ciutadans fent esforços per reciclar i els politics no es posen d'acord en res a l'ultima cimera del medi ambient...

Puji ha dit...

Això sí, apaguen els llums cinc minuts el dia que toca. Cop de mall!!

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Jo reutilitzo, reciclo, faig servir pil.les recarregables, difusors d'aixeta i estalviadors d'aigua a la cisterna del wc. Allargo la vida dels electrodoméstics al límit. No tinc rentavaixelles, ni asecadora, ni expremador, ni ganivet ni raspall de dents eléctrics.

Controlo la temperatura de casa amb persianes i toldos. Si noto fred no pujo la calefacció, em poso un jersei. Rento el cotxe quan és imprescindible.

I tot i això he de sentir als que no fan res d'això que la culpa de l'escalfament global és culpa meva. Au, que els bombin!!!