divendres, de març 14, 2008

Si us plau, un trio com a mínim



Un trio com a mínim és la meva petició pel congrés d’Esquerra Republicana del més de juny. M’explico.

En aquesta guerra que s’ha obert al públic en general entre en Carod i en Puigcercós realment no s’està rivalitzant sobre idees de partit o sobre el camí que han de seguir els republicans per recuperar la credibilitat perduda, siné que realment és una guerra de personalitats, de egos més ben dit.

Carod i Puigcercós, si més no pel que sembla, tenen una mateixa idea sobre la línia a seguir del partit, uns l’anomenaran ‘seguidisme’ socialista i altres maduresa de partit per saber estar en un govern. Però la qüestió és que ells comparteixen aquesta idea de fer política (sinó és d’esperar que haguessin discrepat en algun moment sobre el tema) i l’únic que realment els preocupa és el ‘Jo més’.

Aleshores en pregunto jo, perquè un congrés, si el que es va a discutir és qui porta els pantalons a casa, que facin unes votacions directament per decidir. El congrés hauria de servir per analitzar i preguntar-se seriosament perquè de 8 a 3 sense excusar-se en el vot útil. Que es preguntin perquè ja no són la ‘rauxa’ que tant hem trobat a faltar en aquests dies de maltractament a Catalunya. Que es preguntin que pensen fer d’aquí endavant, annexar-se al PSC o realment oferir alguna cosa més com ara fa quatre anys. Que es preguntin perquè els seus líders es preocupen més en aferrar-se a la cadira que no pas en fer política. Que es preguntin tot això i més, com ara perquè ha de ser un dels dos Carod i Puigcercós i no un tercer que realment dirigeixi al partit pel millor camí possible sense preocupar-se de qui la té més grossa.

3 comentaris:

Otger Cataló ha dit...

Tant de bo, la discrepancia enriqueixi aquest congrés, de totes formes, crec que, com va dir un, tot està lligat i ben lligat

Puji ha dit...

Justa! Per mi ni l'un ni l'altre. SAng nova!

Otger Cataló ha dit...

CARRETERO ....