dimarts, de juny 20, 2006

El perill de jugar amb les xifres

Dia 2 després del referèndum de l’Estatut, una alegria a mitges (degut a l’abstenció) entre els polítics partidaris del si, i una tristesa entre els partidaris del no tot i que alguns ens intenten fer creure que el referèndum ha estat un fracàs total. D’acord que la xifra de participació no arriba al 50% però això no treu la legitimitat del resultat.

Com no els senyors del PP ens volen fer creure el fracàs i per això presentaran de nou un recurs al Tribunal Constitucional per parar l’Estatut. Aquesta gent no te vergonya, s’estan rient de més d’un milió i mig de persones que van votar que sí, hi ho fan perquè creuen que l’Estatut no ha tingut el suport de la gent. A més a més tenen el valor d’apoderar-se de l’abstenció, perquè diuen que els seus votant tenien por d’expressar-se i que l’abstenció és una manera de dir que no. El que diem no tenen vergonya. Per si això semblava poc, recurs, abstenció, votants atemorits, va en Piqué i anuncia que en el seu projecte electoral incloure la reforma de l’Estatut per millorar les parts més negatives. Surrealista.

Però les xifres segons el PP són, dos de cada tres catalans no està d’acord amb l’Estatut, és a dir, sumen els vots negatius més l’abstenció. El què passa que no s’han parat a pensar que els vots del No, no tots són seus i que l’abstenció no és igual al No, és més aviat un estic a la platja, estic fins els … de l’Estatut, estic en desacord amb com els polítics han portat el tema, etc. Segons ells la participació és baixa i només un terç dels catalans han aprovat l’Estatut.

Això m’ha portat a pensar en xifres com ara:
- Zapatero, com és que està al poder si només el van votar 11 milions de persones, un quarta part d’Espanya només.
- I Aznar en la seva majoria absoluta ¿ 10 milions de vots que aleshores representava una tercera part de la població Espanyola.
- I la Constitució Europea, quanta gent la va votar, ja us ho dic un tant per cent menor al que va votar l’Estatut.

Així que senyors del PP abans de posar-nos a parlar de xifres pensem una mica, i replantegin la seva política a Catalunya. A més si parlem de xifres podrien modificar aquella frase que diuen tant: “defendemos al pueblo catalan”, concretament només un 11%, 395.000 persones més o menys.

PD: També seria bo que tota la resta de partits es preguntin perquè la gent ha decidit no anar a votar, seria una autocrítica bastant bona i adient davant de les pròximes eleccions.

4 comentaris:

Puji ha dit...

Del tot d'acord. Però si en fem una lectura a nivell estatal el PP no ha errat la seva política a Catalunya. Té exactament el que volia, i tot i que l'han criticat , vilipendiat i ara el volen recórrer, tenen l'Estatut ideal per a ells: amb poques millores i que ha costat molt de fer, és a dir poc ambiciós i que ja no ens deixaran tocar fins que anem a "bateig" dels nostres nets...

Gerard Agudo ha dit...

Imagina't si està retallat que el president de les Balears, pepero ell ha felicitat als votants del si, i en contra del què pensa el seu partit creu que és del tot legítim!

Oscar ha dit...

Doncs si hem d'esperar a reformar-lo fins el bateig dels nostres nets... poseu-vos a currar que primer hem de fer fills!!!!

PD: Jo ja tinc la feina a mig fer.

Edu ha dit...

digueu el que digueu és un estatut correcte, és un petit pas endavant i una millora que s'havia d'aprofitar, tenim en temes de finaçament els impostos especials que abans no teniem, més competències i un llarg etcètera que ara no ve al cas. Si haguessim dit NO ens haguessim quedat igual 30 anys més. Salutacions a tots