dimarts, de juny 20, 2006

El perill de jugar amb les xifres

Dia 2 després del referèndum de l’Estatut, una alegria a mitges (degut a l’abstenció) entre els polítics partidaris del si, i una tristesa entre els partidaris del no tot i que alguns ens intenten fer creure que el referèndum ha estat un fracàs total. D’acord que la xifra de participació no arriba al 50% però això no treu la legitimitat del resultat.

Com no els senyors del PP ens volen fer creure el fracàs i per això presentaran de nou un recurs al Tribunal Constitucional per parar l’Estatut. Aquesta gent no te vergonya, s’estan rient de més d’un milió i mig de persones que van votar que sí, hi ho fan perquè creuen que l’Estatut no ha tingut el suport de la gent. A més a més tenen el valor d’apoderar-se de l’abstenció, perquè diuen que els seus votant tenien por d’expressar-se i que l’abstenció és una manera de dir que no. El que diem no tenen vergonya. Per si això semblava poc, recurs, abstenció, votants atemorits, va en Piqué i anuncia que en el seu projecte electoral incloure la reforma de l’Estatut per millorar les parts més negatives. Surrealista.

Però les xifres segons el PP són, dos de cada tres catalans no està d’acord amb l’Estatut, és a dir, sumen els vots negatius més l’abstenció. El què passa que no s’han parat a pensar que els vots del No, no tots són seus i que l’abstenció no és igual al No, és més aviat un estic a la platja, estic fins els … de l’Estatut, estic en desacord amb com els polítics han portat el tema, etc. Segons ells la participació és baixa i només un terç dels catalans han aprovat l’Estatut.

Això m’ha portat a pensar en xifres com ara:
- Zapatero, com és que està al poder si només el van votar 11 milions de persones, un quarta part d’Espanya només.
- I Aznar en la seva majoria absoluta ¿ 10 milions de vots que aleshores representava una tercera part de la població Espanyola.
- I la Constitució Europea, quanta gent la va votar, ja us ho dic un tant per cent menor al que va votar l’Estatut.

Així que senyors del PP abans de posar-nos a parlar de xifres pensem una mica, i replantegin la seva política a Catalunya. A més si parlem de xifres podrien modificar aquella frase que diuen tant: “defendemos al pueblo catalan”, concretament només un 11%, 395.000 persones més o menys.

PD: També seria bo que tota la resta de partits es preguntin perquè la gent ha decidit no anar a votar, seria una autocrítica bastant bona i adient davant de les pròximes eleccions.

dijous, de juny 15, 2006

La visita de l'Àngel

Dimarts a Mataró van tenir ‘l’honor’ que ens visités el senyor Acebes, i com ja va succeir a Granollers va haver-hi merder. No vull en cap cas justificar els atacs d’aquest tipus al qual s’ha vist sotmès el PP en aquests actes per Catalunya, tot el contrari, però una cosa si m’agradaria dir, el senyor Acebes i el senyor Rajoy que s’esperaven després de totes les barbaritats que els hem sentit dir sobre els catalans. En serio que esperaven que els aplaudissin, que algú els expliqui que són l’últim partit del Parlament Català i representen, molt els pesi, una minoria a Catalunya (que no estan minoria). Per això a mi em fa gràcia quan parlen de Catalunya com si la seva representació suposés més una majoria espectacular, quan crec que ronden el 10%.



I repeteixo que no justifico els actes vandàlics tot el contrari però quan dos persones insulten un poble dient-li mentider, sectari, intimidador, insolidari, terroristes, etc. no poden esperar que els rebin amb els braços oberts.

El millor és fe el què fan, dir que no és culpa de la seva política sinó dels altres que orquestren manifestacions, cacerolades, agressions, etc. via mòbil i ja decidit des del pacte del Tinell. Deu ni do. A sobre són les víctimes d’una política crispada al màxim des de que ells estan a l’oposició.

dimecres, de juny 14, 2006

Presentació

Dsprés d'un període de proves escrivint i veient que més o menys podem anar actualitzant de manera regular he decidit realitzar una petita modificació als meus blogs.

La modificació es realitza pel fet de no barrejar peres amb cols, m'explico, deixaré un blog per parlar d'esports, una de les meves pasions, http://capitawaldo.blogspot.com, i l'altre blog per parlar de coses que passen al món, fets socials, política, una mica de tot a http://newsticies.blogspot.com.

Per opinar que no quedi i així també intentem mantenir una mica nèt el món de l'esport (que ja s'embruta prou ell solet) i no parlar del Barça i al dia següent de l'Estatut.