dimecres, de gener 17, 2007

Estic fart

Estic fart de ETA i del PP. Començo a pensar que ni un ni l’altre volen que el seu enemic desaparegui.

L’actitud del PP davant del procés de Pau em sembla delictiva, només pals a les rodes, només pedres en el camí, etc. Però que puc dir quan la meitat de votants (que no dels espanyols perquè no tots voten) creuen el mateix que ells. No al diàleg si a la força policial com a única via. Frases com les de Rajoy abans d’ahir al congrés són molt dures: “Si usted no cumple con ETA, hay bombas, y si no hay bombas, es porque ha cedido". Per tant quina és la solució del PP? Estar clar, fer fora al PSOE i tornar ells al poder. De nou s’està utilitzant el terrorisme com una manera per aconseguir el poder en les pròximes eleccions, quan hauria de ser un punt a tractar a part, independent i amb la col.laboració de tots. Però aquí Espanya sembla que no, a ETA ja li va bé un partit radical, així les seves macabres accions i al PP sembla que la presència d’ETA ja li vagi bé. Per altra banda espero que el PSOE es faci fort i amb l’ajut dels demés partits polítics siguin capaços de pendre decisions dures que no contentaran a tothom però que són necessàries.

La ideologia de ETA no s’acaba només amb detencions, tancaments de diaris, prohibicions de partits polítics, etc. Això l’únic que fa és radicalitzar molt més l’entorn de ETA, que per altra banda no seria d’extrenyar que tingués els mateixos problemes que la política Espanyola, una divisió interna que acabés amb dos estils molt diferents d’actuació, els partidaris de les bombes i els partidaris del diàleg i la treva. Quan dos ‘kales’ vagin a la presó dos mes sortiran de casa seva amb un còctel molotov. Seria hora que Batasuna decidís si vol fer política o seguir sent una colla de delinqüents que no són capaços de condemnar atemptats.

Referències:
- Apostes clares by Kanu

1 comentari:

Unknown ha dit...

I tant que ETA i el PP es necessiten! A ETA, com més polarització de la societat millor, a ells els hi va collonut el 'com pitjor, millor'. El PP ha aconseguit fer-se amb la imatge de polítiques agressives contra el terrorisme, o sigui que com més accions terroristes, ells tindrán més opcions d'augmentar el seu suport a les urnes...