divendres, d’abril 20, 2007

Amsterdam

Hi ha tres coses que diferencien Ámsterdam de qualsevol altra ciutat europea: les bicis, l’aigua i els porros.

Realment m’ha agradat molt Ámsterdam, independentment de la seva fama de trencatòpics o diga-li ‘nomimportaelquefalaltrasiaminoemmolesta’, sobretot la seva part del dia a dia més que la part turística. Enteneu-me tu pots anar a París i que t’encantin els seus monuments, la ciutat, etc. però pot ser no t’agradaria viure allà, a Ámsterdam m’agradaria viure. Només que la gent visqui la meitat de tranquil•la que sembla que viu ja em conformo, una tranquil•litat per cert que perden quan circulen amb la bici són pitjors que els motards de Mad Max ,‘No rules’ que diria aquell. A falta de platja disposen d’uns canals (bastant bruts) on poder gaudir amb la seva ‘barcateca’ d’unes festes, dinars familiars, despedides de solter, etc. Si no tenen terrassetes a les cases i for un dia de collons com els d’aquest cap de setmana? No hi ha problema posem la taula al carrer i baixem unes cadires. En fi, viuen feliços, suposo que no amb vist la telesèrie de cuatro titulada ‘Inundación’.Segurament en moltes coses aquests holandesos ens porten avantatge com pot ser el idioma ja que qualsevol parla anglès/holandès com aquí parlem català/castellà i en altres pot ser no tant, com que els carrers turístics estan igual de bruts al finalitzar el dia, com a Barcelona.

Per cert ens vam desplaçar un dia al poble pescador de Volendam, i es clar, amb 25 graus que feia tothom vestit com en ple més d’Agost fotent-se fish and chips, cervesses i mirant una regata d’una espècie de velers, que s’acostaven més a velers pirata que una altra cosa. També va estar bastant bé.

Ah! Dels coffeshops, smartshops i mushrooms no parlarem, no fa falta no?

Us deixo unes fotos:








Prometo posar el link de totes les fotos quan les tingui maquejades.

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Tota la raó del món, Geri. A mi em va encantar el rotllet tranquil que es porta allà. Tothom en pau amb tothom faci el que faci l'altre mentre no esquitxi... 'calmachichaland' entre caladeta i caladeta i si vols soroll, cap al Barri Vermell.
Ah, ja t'ho vai dir, lo dels ciclistes... putos psicòpates sanotes!

Puji ha dit...

és una ciutat que tinc pendent.

Oriol ha dit...

crec que no puji, més aviat és planera no té gaire pendent...uf, dolent, dolent!!..., me'n vaig a Glasgow XDD, ja us explicaré com és.