dimarts, de maig 29, 2007

Eleccions Munigenerals

Els polítics tret d’ahir ja no es pregunten perquè tanta anstenció i no s’ho pregunten perquè els hi és igual, ja han estat escollits i això és el que conta per ells.

Però jo avui em segueixo fent la mateixa pregunta, fins on arribarem, quin serà el límit que faci despertar als postres polítics.

Sincerament crec que hi ha un desencís. Les municipals haurien de servir per tractar els temes més propers a la gent, accions polítiques que tenen una repercussió molt més directa sobre la nostra persona. Però lluny d’això els partits polítics han transformat aquestes eleccions en unes eleccions generalistes. Jo sóc el primer que pensa (o més bé pensava) que en unes municipals poc hauria d’importar el color del polític si la seva feina és bona, però això s’ha acabat. Els partits estan sotmesos a un compliment estricte del pla de treball de la direcció del partit, on els temes que es discuteixen amb les altres formacions deixen de ser propers a la gent per ser un ‘más de lo mismo’, la qual cosa fa que la gent s’afarti.

Per això crec jo que agrupacions com el CUP o les Associacions de Veïns, cada cop tindran més força dins els municipis com això segueixi pel mateix camí. Aquestes agrupacions busquen solucions reals (o no) a problemes presents en el Municipi que afecten de manera directa als veïns, als barris, després pots estar d’acord o no, però busquen la proximitat, cosa que els partits ‘grans’ han deixat de fer i només pensen en guanyar independentment del programa ofert, per després poder dir que han obtingut més regidors que els altres, etc.

Senyors polítics facin un pensament seriós aquesta vegada i pensin realment que poden fer perquè la gent els faci cas. Si volen els puc donar un parell de pistes, facin seu el eslògan de la marca de cosmètics Roc ‘Promesas cumplidas’, i resolguin els problemes reals de la societat,deixin de passar per sobre els temes peluts com la immigració, la vivenda, etc. quan arriben les eleccions per no emmerdar-se, volem solucions i fa temps que no les veiem, només veiem discussions, enfrontaments i negociacions que no serveixen per res.

4 comentaris:

Puji ha dit...

A veure si espabilen.

Gerard Agudo ha dit...

Es veu que no perquè avui en Monti ha tingut els collons de dir que part de l'abstenció s'ha produït pq la gent ja està contenta. Quina barra!!!

Otger Cataló ha dit...

jejejeje i que n'opines de què el tripartit força a les agrupacions municipals també a fer tripartits? Això és una vergonya, llistes obertes ja, partits format per ciutadans i no polítics professionals a l'ajuntament !!!

Puji ha dit...

I Puig dient que la culpa de l'abstenció és del tripartit perquè els va bé l'abstenció. Com si a ells no els anés bé l'abstenció! Quant cabró!