dimecres, de maig 16, 2007

O ens passem o no arribem!

Abans de tot m’agradaria comentar que no sóc fumador. Dit això dir en públic que desaprovo la campanya que s’ha posat en marxa per intentar catalogar el cinema on surti gent fumant com a no recomanable¿?. Em sembla una barbaritat i ho dic clar i fot.

Em sembla molt, però que molt bé les campanyes per sensibilitzar a la gent per deixar de fumar. Gràcies això i a una metgessa tossuda, el meu pare ha passat de fumar un paquet diari de Ducados, a no fumar. Però trobo fora de lloc la proposta en qüestió del cinema. Perquè avui és això, demà seran el llibres, l’altre la música? Que ‘farem amb el fumando espero’!!!

Ens agradi o no, el cine explica històries, fictícies o reals, però històries al cap i a la fi…i les històries s’expliquen amb personatges amb les seves característiques, vicis i costums…que serà el següent catalogar un film de no recomanable perquè el protagonista és d’una ideologia o religió en concret?

A mi que una persona em fumi 1 paquet a la cara cada dia mentre dino, sopo, treballo, estic al futbol, etc. afecta a la meva salut. Que un senyor fumi en una pantalla no! I no sé quin grau d’afectació té sobre els joves el fet que un/a estrella fumi o deixi de fer-ho però crec que la incidència que pot tenir és molt menor que una prevenció ben feta a les escoles i centres de salut.

Tot té un límit i aquí crec que s’estan passant. Prevenció perfecte. Etiquetes no absurdes no.

12 comentaris:

Unknown ha dit...

... se li diu 'ser més papista que el papa' i també 'cogérsela con papel de... -sí!- FUMAR!'

Els mateixos que ho promouen segur que tenen el puraco preparat a la tauleta de casa seva.

Puji ha dit...

No es pot prohibir tot.

Gerard Agudo ha dit...

Efectivament Puji.

Anònim ha dit...

Ja fa molt de temps que la dèria contra el tabac s'està estenent de tal manera que es posen en allò en què no s'haurien de posar.
Sóc fumadora, i no em sembla malament lleis antitabac (ben fetes)que no deixin fumar en alguns espais públics; però crec que hi ha altres coses que no tenen sentit. Entre elles això.
Li trauran el cigarro al Humphrey de Casablanca?

Gerard Agudo ha dit...

Tota la raó valqui, i per cert benvinguda al blog.

Gerard Agudo ha dit...

A part com diu la Valqui són moltes les escenes mítiques del cinema que sense un piti perderien algo!!

Puji ha dit...

Per cert.... tens foc?

Anònim ha dit...

Me ha encantado el post. Ahora están prohibiendo bogavantes en escena. Ya tengo un apartado en mi videoteca con la etiqueta "Vicios que dejarán de existir": títulos insignes sobre drogadictos, borrachos, puteros, viciosos varios. "El hombre del brazo de oro", "Días sin huella", "Clean"... Haré copias gratis cuando censuren las películas de Assayas, Boyle, Solondz...

Candela ha dit...

Tens rao, se'ls va la olla...

c.e.t.i.n.a. ha dit...

A mi ja m'està bé. Tinc ganes de tornar a veure pelis X al cinéma.

JUAS

Gerard Agudo ha dit...

@pepis:
No dudo en caso de censura poder tirar de tu videoteca ja ja ja

@Candela:
Esperem que no censurin el teu bloc pq crec que va sortir un cigarro i un parells de puros.je je je

@c.e.t.i.n.a:
Les pelis x seran censurades ? Tot depèn del cigar de després no?

c.e.t.i.n.a. ha dit...

M'estic imaginant a la gent veient els clàssics del cinema negre i provant d'imaginar-se que hi ha darrera d'aquells difuminats que porten els personatges al costat de la mà i si era un costum de l'época tocar-se els llavis constantment.

Estem tornant a l'época de la censura i el control.