diumenge, de setembre 21, 2008

Pasean y vean las rarezas del mundo…


Suposo que tots us podeu imaginar aquella escena on un cridaner presentador pujat sobre una tarima convida als visitants a entrar a una de les atracccions més curioses del món, on en un mateix recinte s’ajunten la dona barbuda, el follet del bosc, el pan que habla i altres rareses d’aquest món. Doncs si us podeu imaginar això afegiu una nova raresa: el català bona persona.

Tot això bé perquè aquest cap de setmana he estat a Sevilla, i com a tot arreu hi ha de tot i no es pot generalitzar, però no em deixa de sorprendre un comentari que vaig sentir en una terrasseta d’un bar. Dos persones parlaven entre elles sobre el català i altres coses relacionades amb la nostra terra, fins aquí res destacable de comentaris sobre l’idioma i bla bla bla però el titular el va posar un dels contertulians a afirmar una cosa que es veu que resulta sorprenent: “ Yo tengo una sobrina que es catalana, y es buena persona”. Pam.

Segurament es tracta d’una minoria (o això espero) però el sol fet que algú pensi així em preocupa pensar en la manipulació de la informació que hi ha que fa que la resta d’Espanya tingui aquest pensament.

I insisteixo m’agrada pensar que és una minoria però no és l’únic comentari que vam haver de sentir sobre ‘la mala gent catalana’.

PD: Per altra banda, Sevilla és molt xula i per sort hi ha més bona gent.

5 comentaris:

Uri Bruguera-Burriac ha dit...

Doncs arrel d´això que comentes, recordu una entrevista a Manolo Garcia ( último de la fila ), que explicava que de gira per Espanya hi havia gent que se l´hi acostava estranyada i l´hi deien que no sabien que era català i que tot i això l´hi comentaven que el veien bona persona....

A viam, s´ha d´entendre, la bombardejada mediàtica que reben aquesta gent sobre nosaltres es brutal, ens pintan com monstres, prepotens, insolidaris, malcarats...

En fi, espero que hagi anat molt bé per Sevilla, 1 abraçada!

Puji ha dit...

Això a les Espanyes es diu Moooooolt.

Una amiga aquest estiu va anar a Polònia (la de veritat), i va sentir uns espanyols que deien: "Mira, ésos son polacos de EspaÑa".

Papi ha dit...

Ara he recordat que al meu pare li van comentar una cosa similar i ell va contestar: "Los cuernos, el rabo y el tridente los he dejado al lado del Ebro, en la FRONTERA" Bravo!

Charlie ha dit...

"Ésto es contra Cataluña? deme deme!"

(una sevillana a punt de signar el manifest en contra de l'Estatut de Catalunya, de mans de Mariano Rajoy)

Otger Cataló ha dit...

PO ZI ... sort que vam fer un acte de contriciió i ens vam aixecar del restaurant amb l'aguiluxo ..