dijous, de gener 04, 2007

Trist comiat

El 2006 malauradament s’acomiada amb un nou atemptat i el què és més trist amb 2 morts més. Feia tres anys que ETA no matava, però això només és una dada insignificant, perquè quantes vides de persones ha matat ETA sense necessitat de disparar, quanta gent ha hagut de canviar la seva vida per amenaces, això també és matar.

L’atemptat del passat dia 30 ens deixa molt tocats a tots, sobre tot, aquells que creiem en el diàleg com a solució al conflicte Basc (nom del qual no estic d’acord perquè afecta a tot l’Estat). Els que havíem posat fe cega en un nou procés per la Pau, no de Pau, creient que aquesta vegada podria ser la definitiva, l’inici d’un camí llarg, dur i difícil, però les runes del pàrquing de la T4 ha bloquejat el camí. Realment estic entre decebut (també us haig de dir que sóc excessivament optimista sempre) i rabiós, sobre tot perquè aquesta bomba dóna més força (i amb raó) que mai a TOTES les parts que durant tot aquest temps s’han dedicat a posar pals a les rodes del procés.


De declaracions n’hi ha de tot tipus, però em quedo amb dues: per una banda els de Batasuna, que sembla mentida i en un acte de cinisme total, diuen que per ells no es tracta d’un trencament de l’alto el foc, sembla ser que tones de runes i dos morts no és suficient. Batasuna ha perdut una oportunitat única per desmarcar-se d’ETA (després de dir que no s’esperaven l’acció) i condemnar l’atemptat i fer un pas cap a una (ara) llunyana legalització. I per l’altra banda el senyor Ridao (ERC) té el valor de dir que ha fet més ETA que el Govern Central en aquest procés. Senyor Ridao, deixar de matar no és un pas endavant era una condició necessària.

En definitiva una manera decebedora i trista d’abandonar el 2006.

PD: El post va tard però necessitava escriure alguna cosa sobre el tema.

3 comentaris:

Oriol ha dit...

Gerard, tema complicat. Partim que Eta és qui és i sabem qué són. Un cop ho tenim clar, en ZP (hauria de ser ZPC, Zorro con Piel Cordero) que es pensava? que ell per ser talante, li seria més fàcil?. És un error trencar "converses" o "processos", tard o d'hora les haurà de tornar a obrir i les condicions seran les mateixes, perquè Eta són qui són, uns assassins.
Per què cal buscar la unitat entre el PP i PSOE per la lluita antiterrorista?, no ho acabo d'entendre. Avui Batasuna a lamentat la mort del noi trobat.

Puji ha dit...

És trist, però això forma part del procés, perquè aquests són els únics arguments que tenen els terroristes per fer força en la negociació.

Otger Cataló ha dit...

Genial el post !! 100% amb tú !!!