dilluns, de març 26, 2007

Cambio Radical


Segurament amb aquest títol podríem parlar avui de dos temes totalment diferents. Per un costat la proposta d’ERC sobre l’autodeterminació i tot això, i per l’altra costat el programa d’A3 presentat per Teresa Viejo (quina mania que li tinc).

Com que del primer tema ja podem consultar els Blogs de l’Edu i en Puji, i segurament més endavant del nostre analista polític particular, que en parlen sobradament i molt millor que jo, us parlaré del segon cas, el programa de tv.

Ja sabeu que tinc tendència a mirar de tant en tan programes de m… vaja aquestes coses que fan sense sentit els productors de televisió. Ahir va ser el torn de ‘Cambio Radical’, una còpia barata de la versió americana Extreme Makeover. La qüestió es agafar gent ‘lletja’ (suposo que acabarà sortint algun ‘lleig’) o que no poden superar el fet de mirar-se al mirall cada matí i transformar-los a base d’operacions, dentistes, assessors d’imatge i altres grups de falsificadors de personalitats. A més durant tot el temps en que estan d’operació en operació (com si entrar a un quiròfan fos un fet sense importància) els familiars no saben res, només petites pinzellades de l’evolució. Aquí és on entra la daga de Teresa Viejo fotent el dit a la nafra i buscant el morbo en un programa superficial que intenta revestir de sentimentalisme barato per evitar la crítica de programa ‘basura’. Ens venen que les persones que s’operen no poden seguir vivim així, que no són feliços… i per si la història no fa prou pena allà està la ‘7 dias 7 noches’ intentant fer saltar la llàgrima al fill o al marit de torn o obligant al nuvi agenollar-se per demanar la mà de la ‘canviada’, ja que la forma escollida per ell no era la més televisiva correcte. Al final els resultats, com no, salten a la vista, i tota la família contenta. El què no sabem és quan tardaran alguns dels participants en demanar passar de nou el concurs perquè després de fer-se 50 liposuccions segueixen sense cuidar-se i menjant malament i tornen a estar com el principi.

En fi un programa que busca al morbo, la desgràcia aliena i el final feliç. Realment ahir va ser un bon dia per l’estrena, ja que a T5 van deixar de fer Aída per fer la Gala Miss Espanya. I bon dia també si ho mirem en clau política i el ‘Cambio Radical’ d’ERC després del discurset de l’ex-alcalde de Puigcerdà en el Consell Nacional del Partit.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Gerard, però tu no havies tornat a la lectura, que fots mirant aquest tipus de programes ;) Va de tant en tant va be mirar aquests programes per adonar-nos de lo be que estem no? jajajaj

Gerard Agudo ha dit...

Tranquil farlopa!! Avui acabaré amb 'La germandat del sant sudari' i començaré algun dels que em vau recomanar. Pensa que llegeixo en el transport de Barna-Mataró-Barna i al vespre miro la tele je je je
(Soldados de Salamina ja és història).

Mare meva tinc vertigen dos llibres en el que va d'any.

Otger Cataló ha dit...

De fet, una associació de telespectadors ja ha demanat la seva clausura amb tota la raó del món, pels motius que tu dius, una operació no és una cosa fàcil i en canvi aquests ho emboliquem amb una frivolitat que fa por !!!

Puji ha dit...

No vaig veure el preograma, ni el veuré, però em sembla que els que es presenten al concurs, més que pel cirurgià haurien de passar pel psiquiatre.

Gerard Agudo ha dit...

Home de moment va guanyar en audiència aquella hora. Sobre les associacions ja m'ho imaginava aquí es protesta tot de manera sistemàtica amb raó o sense.