dimecres, de març 28, 2007

Protesta veïnal


El tantes vegades oblidat, el tantes vegades menyspreat poder veïnal està en aquests moments en el què seria el Sant Jordi pels llibreters, el Nadal per les cases de joguines o la primavera pel Corte Inglés.

Són moltes les reivindicacions que al llarg dels anys realitzen les associacions de veïns de determinats barris i ciutats però poques s’escolten tant quan arribem a les dates que avui estem, les dates que indiquen que les eleccions Municipals estan a prop. És ara quan qualsevol protesta sensata, sonora i vistosa agafa força i importància, perquè cap alcalde molt uns veïns descontents i menys que aquests ho publiquin de manera escandalosa pels carrers.

Aquest és el cas de la protesta dels veïns que viuen davant dels jutjats de Mataró. Porten molt de temps protesten perquè tenen dos restaurants en els baixos que només els causen que problemes. Concretament es queixaven dels sorolls, fums i olors que els produeixen les cuines d’aquests. Així ho van fer saber en el seu moment ja farà un any si no m’equivoco aconseguint una victòria parcial portant a un dels restaurants a fer reformes. Però tot i aquesta victòria parcial les molèsties van seguir fins a dia d’avui, els veïns ja fa unes setmanes van decidir penjar en tots els balcons que donen al Camí Ral (carrer molt transitat per a qui no sigui de Mataró) que estaven farts que ja ni havia proa i a veure que esperava l’alcalde Baron per fer alguna cosa. No vull pensar que la inclusió en les protestes del nom de l’alcalde i el seu ajuntament així influït però resulta que un dels restaurants ja s’ha traslladat i l’altre està tancat.

La veritat que són només aquestes protestes les que arriben a bon port i moltes les que han mort en el intent de fer-se notar fora d’època d’eleccions. Només la famosa protesta de la zona blava, protesta de força bruta i collons ja que es van arrancar els parquímetres d’un barri i plantats davant l’ajuntament, va aconseguir demorar la presència de la tant odiada zona blava. Dubto molt que la protesta engegada per salvar Can Fàbregas aconsegueixi alguna cosa.

Això si animo a fer protestes veïnals però sense que molestin a la resta de persones que conviuen en la mateixa ciutat, perquè el fet de tallar carrers, vies importants de circulació, etc. afecten més a persones ‘innocents’ que no pas a l’ajuntament.

4 comentaris:

Puji ha dit...

És veritat, és el moment de demanar, perquè és l'únic moment en què escolten.

Gerard Agudo ha dit...

Jo demanaré que el cura de Santa Maria no cremi matolls quan estenc la roba, que després em fa pudor a fum i vaig tot el dia com si sortis de qualsevol bareto fritanga.

Unknown ha dit...

Lo de Can Fàbregas ha agafat un camí un pèl absurd... resulta que ara volen TRASLLADAR l'edifici 30 metres. Més informació a TRIBUNA Maresme (jeje)

Gerard Agudo ha dit...

Deixa de fer publicitat, et denunciaré per spam...je je