divendres, de setembre 21, 2007

Temps passats

Fins no fa gaire tots ens posàvem les mans el cap pel tema de les caricatures de Mahoma criticant la falta de llibertat d’expressió. Però és clar tot canvia quan ens toquen el què és nostre, aleshores l’opinió varia al igual que la jaqueta.

Els amics de la COPE ja han fet una creu a la gent de l’Hormiguero per la seva paròdia de ‘L’últim Sopar’, a la gent del Jueves ja sabem com els va anar amb la seva caricatura del Rei, al igual que el diari Deia i els que van cremar una foto de Sa Majestats a Girona. Això ja ens ho explicava ahir en Puji a la Cullerada, però jo vull afegir alguna cosa més, vull dir que sense anar més lluny estem parlant de sentències selectives ja que el senyor Peñafiel no para de parlar malament de la futura Reina d’Espanya, o al Tomate debateixin si la Infantaa es divorcia o no? Això no és faltar a l’honor? En fi sentencies selectives. Avui serà amb el Rei però demà pot ser amb algun amic del fiscal.

I per acabar d’empènyer la llibertat d’expressió pel barranc podem parlar de la sentència condemnatòria contra Alasbarricadas.org perquè en el seu foro es criticava/s’escrivien injuries segons el fiscal contra Ramoncín, el qual molt gustosament els ha posat una demanda, (i rotllo Cuní), una demanda per cert molt típica de la SGAE, una associació que està darrera de més de la meitat de demandes injustes d’aquest país pel tema de drets d’autor, etc.

Em preocupa aquesta sentència perquè ens posa en una situació una mica difícil a tots els propietaris de blogs, webs, etc. on la gent participa activament. Què passa hauré de esborrar tots els comentaris on es digui que els Borbons i en Ronaldinho són uns vagos no sigui cas que vingui el fiscal o qui sigui a dir-me que clausuri la web o controli els comentaris de la gent=limitar llibertat d’expressió.

Definitivament estem arribant en un terreny molt pantanós i ple de fang, on ens podem emmerdar fins les orelles. Tornem a temps passats, temps de censura, temps de fer callar la gent que no pensa com el fiscal, temps de repressió, és això el què volem? Qui pararà els peus a la SGAE, al fiscal, qui?

Mama por.

4 comentaris:

Puji ha dit...

Jo tinc por. Quan va passar allò del jueves vaig fer un post on se me n'anava una mica l'olla, però no deia res que no pensés. A vegades penso que si segons qui hi accedeix puc tenir problemes. Però el titi no el pensa borrar, vale?

6 d' octubre ha dit...

Ben fet,si fa falta penjar les caricatures les pengem que ens faran fotre tota la gent a la garjola...quants directors de diaris i d'informatius haurien d'anar a pressó pel que diuen???

Dani R. ha dit...

Jo cremo fotos del Bxrbx a la intimitat. Això és legal?

Charlie ha dit...

però la infanta es divorcia o no?